TaidePiiLOlta runsaasti ohjelmaa Äänekoskella Lasten Kulttuuripäivillä 15.-16.6.2018

TaidePiiLO on menossa mukana Lasten Kulttuuripäivillä Äänekoskella kesäkuussa. TaidePiiLOn toteuttamana tapahtumassa on taide-elämyksiä kaiken ikäisille; vauvoille vanhempineen värikylpyä ja Pienten ihmemaa, leikki- ja kouluikäisille lapsille vanhempineen Ihmekoje-työpaja ja aikuisille ikiomana työpajana Aikuisten TaideStoppi. Tervetuloa taiteilemaan! Katso koko ohjelma alla.

Lasten Kulttuuripäivien Facebooktapahtumataidepiilon-varikylpy_ainohuotaripieni

TaidePiiLO: Vauvojen värikylpy

Pe 15.6.2018
Kaupungintalo / valtuustosali
klo 9.00-9.45, Vauvojen värikylpy 12-24 kk
klo 10.15-11.00, Vauvojen värikylpy 4-11 kk
Vapaa pääsy! Ilmoittautumiset 14.6. mennessä taidepiilo(at)gmail.com
Ryhmäkoko: 10 vauvaa/taaperoa vanhempineen/värikylpy
Kesto: noin 45 min.

Vauvojen värikylpy -työpajalla, jossa sukelletaan yhdessä tutkimaan erilaisia värejä ja materiaaleja kaikilla aisteilla, tunnustellen, luovasti leikkien, maistellen, haistellen ja korvia höristellen. Toiminta perustuu Porin taidemuseossa kehitettyyn Värikylpy-metodiin, jossa keskiössä ovat värien kokemuksellisuus ja elämyksellisyys, hetkessä oleminen, toimijalähtöisyys ja vuorovaikutuksellinen työskentely. Työpajassa edetään erilaisten materiaalien, värien ja valon tutkimisesta ja havaitsemisesta itse tuotettuun jälkeen.

Kaikki työpajoissa käytetyt materiaalit ovat turvalliseksi todettuja ja maistelukelpoisia. Pukeutumisessa tulee huomioida työskentelyn ”sotkuisuus”. Pukeutuminen ei saa myöskään haitata työskentelyä, joten lasten olisi hyvä olla mukavissa vaatteissa, joilla on helppo liikkua (esim. vaippa ja body). Lasten kädet ja jalat olisi hyvä olla paljaana työskentelyn aikana. Huomioikaa myös aikuisten vaatetus ja sen sopivuus työpajatoimintaan. Mukana tulisi olla pyyhe peseytymistä varten ja vaihtovaatteet. Työpajatilan läheisyydestä löytyy WC peseytymiseen. Työpajan lopetus tapahtuu joustavasti ja lapsilähtöisesti. Työskentely lopetetaan työpaja-ajan puitteissa osallistujalle sopivalla hetkellä. Valokuvia voi ottaa työpajan loppupuolella, sekä syntyneestä teoksesta että pienestä taiteilijasta.

Työpajan ohjaaja: värikylpyohjaaja ja taidekasvattaja (FM) Maria Poikonen Taidepiilo-yhdistyksestä

Tervetuloa yhteiselle tutkimusmatkalle värien ja muotojen maailmaan!

TaidePiiLOn Ihmejutut

Klo 10-13 Kaupungintalo / valtuustosali
Ihmekoje-työpaja ja Pienten ihmemaa
Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittatumista
Osallistuminen mahdollista koko aukiolon ajan.

Ihmekoje-työpajassa kaikenikäiset pääsevät rakentamaan mitä erilaisimpia ihmekojeita ja ainoastaan mielikuvitus on kattona. Millaisia kojeita ja kummallisuuksia Äänekosken kaduilla vielä tulevaisuudessa kulkeekaan?

Pienten Ihmemaan teltassa myös kaikista pienimmät pääsevät sukeltamaan värien ja muotojen ihmemaahan, yhdessä oman aikuisen kanssa ihmettelemään, tutkimaan, hypistelemään, luovasti leikkimään tai vain rennosti köllöttelemään.

TaideStoppi Jyväskylän Kesässä 2017

Aikuisten TaideStoppi

klo 10.30-11.30 Kaupungintalo (Huone 116)
Vapaa pääsy! Ilmoittautumiset 15.6. mennessä taidepiilo(at)gmail.com
Ryhmäkoko: 10 aikuista

Aikuisten TaideStoppi on TaidePiiLOn oma työpaja aikuisille. TaideStopissa saa käytännön vinkkejä ja työkaluja siihen, kuinka tukea lapsen taiteellista toimijuutta ja rikastuttaa vuorovaikutusta lapsen kanssa taiteen avulla. Työpaja on tarkoitettu niin vanhemmille kuin muille taide- ja luovuuskasvatuksesta kiinnostuneille, kuten lasten parissa työskenteleville. Työpajassa keskustellaan rennosti ja kokeillaan käytännössä, apuna TaidePiiLOn taidekasvatuskortit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *