Värikylvyt

TANSSIVA VÄRIKYLPY

Tanssiva värikylpy on TaidePiiLOn kehittämä monitaiteellinen konsepti, jossa edetään luovan liikkeen ja kehollisuuden kautta värien moniaistiseen tutkimiseen ja lopulta itse tuotettuun jälkeen. Työpaja pohjautuu Porin taidemuseossa kehitettyyn Värikylpy-metodiin, jossa keskiössä ovat värien kokemuksellisuus ja elämyksellisyys, hetkessä oleminen, toimijalähtöisyys ja vuorovaikutuksellinen työskentely. Pajaan kannattaa varautua sotkun kestävillä vaatteilla. Maalausaineina käytetään elintarvikkeita, joten ilmoitattehan myös mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä.

Kohderyhmä: vauvat ja taaperot perheineen
Ryhmäkoko: 10 vauvaa/taaperoa vanhempineen
Kesto: 60 min
Työpajan ohjaajat: värikylpyohjaaja ja taidekasvattaja (FM) Maria Poikonen ja tanssinopettaja ja taidekasvattaja (FM) Heta Hämäläinen

HINNASTO

mde

VÄRIKYLPY

”Auringolla on keltainen tukka, minä olen auringon kukka.
Se naurattaa, se laulattaa, keltainen ketteräksi saa.
Taskuun sieppaan auringonsäteen, tartun ystävääni käteen.
Naurua ei kiinni saa, ilo ei kaipaa karsinaa.” – Hannele Huovi

Keltainen kutittaa nenänpäätä ja kutsuu kaikki köllimään. Keltaisesta piilosta voi kurkistaa ja kaapata kainaloon! Vauvojen värikylpy -työpajassa sukelletaan yhdessä tutkimaan erilaisia värejä ja materiaaleja kaikilla aisteilla, tunnustellen, luovasti leikkien, maistellen, haistellen ja korvia höristellen. Toiminta perustuu Porin taidemuseossa kehitettyyn Värikylpy-metodiin, jossa keskiössä ovat värien kokemuksellisuus ja elämyksellisyys, hetkessä oleminen, toimijalähtöisyys ja vuorovaikutuksellinen työskentely. Työpajassa edetään erilaisten materiaalien, värien ja valon tutkimisesta ja havaitsemisesta itse tuotettuun jälkeen.

Kesto: n. 60 min.
Ryhmäkoko: 10 vauvaa/taaperoa vanhempineen.
Työpajan ohjaaja: värikylpyohjaaja ja taidekasvattaja (FM) Maria Poikonen Taidepiilo-yhdistyksestä

HINNASTO

IMG_20200105_230741