TaidePiiLO Jyväskylän Kesässä

TaidePiiLOn ohjelma Jyväskylän Kesän Lasten Kesässä 4.-7.7.2018

taidepiilon-tiiviskurssit-2018-fb-event-coverphoto2

TAIDEPIILON TIIVISKURSSIT

Taidetubetus
Keskiviikko 4.7. klo 12-16
Torstai 5.7. klo 12-16
Mäki-Matin perhepuisto

Pidätkö esiintymisestä tai seuraatko vlogeja? Nyt otetaan tubetus haltuun – taide-twistillä! Taidetubetus-työpajassa pääset itse suunnittelemaan ja kokeilemaan, mistä mielenkiintoinen YouTube-video koostuu. Jutellaan kiinnostavista videoista ja YouTube-ilmiöistä monipuolisesti sekä käsikirjoitetaan keskustelun pohjalta oma eri taidelajeja yhdistelevä video pienryhmässä. Kurssilla opit perusasioita netiketistä, videokuvaamisesta ja editoinnista ja koko ryhmä saa palautetta videosta. Valmiit videot ladataan TaidePiiLOn omalle YouTube-kanavalle!

Ohjaaja: Nelli Rantanen, kuvataiteilija, mediakasvattaja (FM)

Työpaja on yksipäiväinen ja kestää neljä tuntia
7-12 -vuotiaille
Lippu 28 €, sisältää välipalan ja vakuutuksen.

Aikuisten TaideAsema – tutkimusmatka arjen taidekasvatukseen
Keskiviikko 4.7. klo 12-16
Torstai 5.7. klo 12-16
Mäki-Matin perhepuisto

Oletko koskaan miettinyt, että mitä ihmettä mä keksisin tehdä yhdessä lapsesi kanssa? Miten taide voisi olla osa perheen arkista yhdessäoloa? Mitä materiaaleja lapsella on saatavilla tai miten osallistun lapsen arkisiin tutkimuksiin? Tästä aikuisten pajasta saa vinkkejä ja työkaluja siihen, kuinka taiteella voi rikastuttaa vuorovaikutusta lapsen kanssa, tukea lapsen taiteellista toimijuutta ja ottaa taide osaksi niin arkea kuin juhlaa. Ihmetellään ja tutkitaan arjen esteettisiä ulottuvuuksia, keskustellaan rennosti TaidePiiLOn taidekasvatuskorttien avulla mm. luovasta leikistä, varhaisesta vuorovaikutuksesta, aisteista, itseilmaisusta ja kulttuurikokemuksista. Lopuksi laitetaan ideat käytäntöön ja testataan konkreettisesti yhdessä taidekasvatusmenetelmiä, joista saa reppuun mukaan ideoita kotiin viemisiksi.

Ohjaajina TaidePiiLOn taidekasvattaja, tanssija, tanssinopettaja Heta Hämäläinen (FM) ja taidekasvattaja Maria Poikonen (FM)

Työpaja on yksipäiväinen ja kestää neljä tuntia.
Työpaja on tarkoitettu niin vanhemmille kuin lasten parissa työtä tekeville.
Liput 28 €

TAIDEPIILON KESÄHUPIPÄIVÄ

Lauantai 7.7. klo 14-19
Mäki-Matin perhepuisto

TaidePiiLOn ohjelma huipentuu la 7.7. koko perheen Kesähupipäivään, joka taikoo Mäki-Matin perhepuiston lasten ja perheiden omaksi festarialueeksi. Siispä ranneke ranteeseen ja tukka putkella lavan eteen rokkaamaan tai rennosti retkimeiningillä kesäpäivää viettämään! Muun Kesä-ohjelman tavoin myös Kesähupipäivä on hurahtanut unista ja unelmista, joten ohjelmasta löytyy letkeän lavaohjelman lisäksi mm. Unilelujen retkipäivä -työpaja (oma unilelu mukaan), taivaanrannan maalausta ja kaikenikäisten aisteja kutitteleva Unimaailma. Lisäksi tapahtumassa on Onnenpyörä TaidePiiLOn tyyliin, jota varten mukaan kannattaa varata hieman taskurahaa.

Pientä maksua vastaan Kesähupipäivässä pääsee osallistumaan jännittävään Mörköjahtiin, jossa tutkijakokelaat etenevät parkourin keinoin mörkövihjeeltä toiselle mielikuvitusta ja mörköpitoisuusmittaria apunaan käyttäen. Maailmankuulun Mörkötutkija Jukka Tarvaisen johdolla opitaan tuiki tärkeitä mörkötutkijataitoja; treenataan vikkeliä ylityksiä ja alituksia, kissamaista kiipeilyä ja mörön katseen väistelymooveja, terävöitetään haju- ja kuuloaisti huippulukemiin ja ken tietää, ehkäpä lopuksi ratkaistaan vihjeiden avulla mörön piilopaikan arvoitus. Mörköjahti on suunnattu 7-12-vuotiaille lapsille ja paja maksetaan käteisellä (8€) paikan päällä.

Lavaohjelman ehdoton kohokohta on Lasten Open Stage, jossa halukkaat pääsevät tarttumaan mikrofoniin. Open Stagella lapsia säestää Duo Ansku ja Ella, jotka myös klo 14 käynnistävät Kesähupipäivän lavalla. Ilmoittautuminen Open Stageen tapahtuu paikan päällä Kesähupipäivän infopisteellä. Puolivälissä tapahtumaa ohjelmassa on koko festarikansan yhteiset Nokoset, jolloin saa kömpiä kainaloon kuuntelemaan satuja, samalla kun Höyhensaarten hipsuttelija käy hellästi torkkujia tervehtimässä. Kannattaa varata viltti mukaan, niin voi köllötellä kunnolla. Ennen päivän päätöstä nautitaan tunnelmallinen iltapala taivaan alla eli keräännytään yhteisen pitkän pöydän ääreen herkulliselle iltapalalle. Mukaan voi ottaa omat eväät tai ostaa mahantäytettä paikan päältä. Illan huipennoksena lavalle kiipeää Muuan Mies Duo.

KESÄHUPIPÄIVÄN AIKATAULU
Klo 14 Kesähupipäivän aloitus / Duo Ansku ja Ella
Klo 15.15 Mörköjahti-työpaja, yli 6-vuotiaille, kesto 45 min. 8€.
Klo 16 Nokoset-satuhetki, sadunkertojana näyttelijä Mikko Kauranen ja tanssijana Elli Pulkkinen, kesto 30 min.
Klo 16.30 Mörköjahti-työpaja, yli 6-vuotiaille, kesto 45 min, ohjaajana mörkötutkija Jukka Tarvainen
Klo 17.30 Lasten Open Stage, Duo Ansku ja Ella
Klo 18 Iltapala taivaan alla
Klo 19 Lavalla: Muuan Mies Duo

KESÄHUPIPÄIVÄN NONSTOP-OHJELMA
– Taivaanrannan maalarit -työpaja
– Unilelun päiväretki -työpaja, ota oma lelu mukaan
– Aisteja kutitteleva Unimaailma
– Onnenpyörä (2€/pyöritys)

Mörköjahti-työpajaan liput 8 €, ennakkovaraukset taidepiilo@gmail.com, maksu käteisellä ennen työpajaa.
Muu Kesähupipäivä-ohjelma on maksutonta ja kaikenikäisille.
Open Stageen ilmoittautuminen paikan päällä.